Een van de leuke dingen in ons vak is dat we breed onze vakkundigheid kunnen aanbieden. Niet alleen voor modernisering van sluitsystemen maar eren ook het ambachtelijke vakwerk uit de geschiedenis. Zo kwam onlangs het verzoek voor een reparatie van een klavierslot. Het slot wat ons werd aangeboden bevatte maar liefst acht klavieren. Ondanks dat de techniek van het klavierslot al decennia oud is word deze vandaag de dag nog steeds gebruikt. Bijvoorbeeld als sleutel van de badkamer, bureaulade, meterkast of misschien wel een kluis.  Het klavierslot wat ons ter reparatie werd aangeboden sloot moeizaam en wij hebben het geheel weer soepel werkend gekregen. Voor de volledigheid is de bijbehorende sleutel op ambachtelijke wijze bijgemaakt.

Heeft u ook een slot en sleutel in uw bezit die enige aandacht nodig heeft. Schroom niet om bij ons naar binnen te lopen voor advies. Liever vooraf inventariseren wat de mogelijkheden zijn gebruik dan onze ‘ADVIES OP MAAT’ button. Vul zo volledig mogelijk het formulier in aangevuld met beeldmateriaal en wij zorgen voor een gedegen advies op maat.  Liever bellen voor vragen? Dan kan natuurlijk ook. Tijdens openingstijden zijn wij bereikbaar T: 015 – 21 33 226.

INFO: Het klavierslot werd in 1778 door de Engelsman Robert Barron uitgevonden. De klavieren (meestal 3 of 4) zijn achterelkaar liggende metalen plaatjes, meestal messing, met een H-vormige uitsparing in het midden.

Dit type slot wordt geopend en gesloten door middel van een bij het slot passende sleutel waarvan de baard met zijn verschillende uitsparingen de klavieren in de goede positie duwt en zo de grendel vrijgeeft.

De klavieren (meestal 3 of 4) zijn achterelkaar liggende metalen plaatjes, meestal messing, met een H-vormige uitsparing in het midden. De onderkanten ervan bevinden zich in ruststand op verschillende hoogten.

Meer lezen over de historie van klaviersloten?  Klik op deze link

Bron: Wikipedia