Cilinders

Wij hebben een grote en uiteenlopend assortiment aan cilinders. Wij adviseren onze klanten graag op basis van de functie van de doorgang die afgesloten moet worden. Informeer naar de diverse mogelijkheden.
Direct naar de instructievideo cilinder opmeten? Zie onderaan deze pagina.

Wat is een cilinder

De cilinder is een mechanisch onderdeel van een slot die in de loop der jaren een kwaliteits metamorfose heeft ondergaan. Vandaag de dag vele verbeteringen op toegepast. Drie sterren cilinders zijn vaak voorzien van een stalen brug waardoor uitboren en trekken niet mogelijk is. De meeste cilindersloten zijn eenvoudig zelf te vervangen.
Zie je door het enorme aanbod van cilinders het bos niet meer? Dan helpen wij je graag bij de beste keuze.

CONTACT

Soorten cilindersloten

Wij verkopen diverse cilinders en onderdelen hiervan. Dit al naar gelang wat benodigd is om het slot te verbeteren of te vernieuwen. Denkend aan een staartcilinder, halve cilinder, cilinder met certificaat etc. De meeste en gangbare merken die wij onze klanten bieden zijn Mul-t-lock onder ander type classic Pro, Pfaffenhain waaronder type EA, Vela, Vitesse en Bravus en van EVVA verschillende types waaronder 3Ks 4Ks.

Een dubbele cilinder is de meest voorkomende cilinder. Deze kun je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant bedienen met een sleutel.  Een dubbele cilinder herken je doordat hij door de gehele dikte van de deur gaat en aan beide kanten van deur te zien is en te bedienen met een sleutel.

Cilinder

Een knopcilinder wordt toegepast aan de binnenzijde van je woning of pand en is makkelijk af te sluiten middels een draaiende knop. Tevens wordt deze vaak gebruikt voor vluchtdeuren. Zodat je zonder sleutel het pand of je woning kunt verlaten.

Een staartcilinder is bestemd voor in een oplegslot.

                 

staartcilinder                                       oplegslot

Een halve cilinder is een cilinder die maar van één kant met een sleutel te openen is.

Cilinders met certificaat hebben als voordeel dat enkel met het aantonen van het meegeleverde certificaat er sleutels bijgemaakt kan worden. Op deze manier heeft de eigenaar van het slot de regie  zelf in handen en kunnen sleutels niet ongeoorloofd bijgemaakt worden.

Met een gelijksluitende cilinder kunnen alle cilinders in de set met dezelfde sleutel bediend worden. Door alle deuren in de woning te voorzien van gelijksluitende cilinders, kun je met 1 sleutel alle deuren openen. Op deze manier kan je voor- en achterdeur, schuurdeur en garagedeur allemaal met dezelfde sleutel openen.

Een cilinder opmeten

Het vervangen van een cilinder in een slot is zelf heel goed mogelijk. Echter is het wel van belang dat ter voorbereiding een aantal essentiële gegevens goed worden opgemeten om zo de juiste formaat cilinder(s) te bestellen. Middels de instructievideo laten we zien welke gegevens benodigd zijn en hoe deze op te meten.

  • De basislengte van een cilinder is 60 mm ook wel een 30/30 cilinder genoemd (A=buiten, B=binnen). Dubbele cilinders kunnen in stappen van 5 mm verlengd worden
  • Let erop dat de cilinder aan de buitenzijde niet meer dan 3 mm buiten het deurbeslag mag steken.

Mocht het met de twee instructievideo’s alsnog niet lukken, geen enkel probleem, dan belt u ons uiteraard. We leggen het dan mogelijk telefonisch uit. CONTACT