Rookmelders verplicht in 2022
Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Nederland, dus ook in oudere en al bestaande woningen. Het doel van deze nieuwe wetgeving is het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Wat er gaat veranderen met deze nieuwe regels en waar je rekening mee moet houden lees je in dit artikel.

Regelgeving
In nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al sinds 2003 verplicht. Op iedere verdieping waar geleefd wordt dient een rookmelder te hangen. Op advies van de brandweer, gemeenten, vastgoedeigenaren en bouwende partijen gaat de overheid per 1 juli 2022 rookmelders in alle woningen verplicht stellen. Hiervoor zal het bouwbesluit worden aangepast.

Waarom worden rookmelders verplicht?
Zoals gezegd is het doel van de nieuwe wetgeving om het aantal doden bij woningbranden te verminderen. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt is je reuk uitgeschakeld en ruik je dus geen rook. Zo kan je in je slaap makkelijk overlijden als er brand uitbreekt. Je gehoor wordt gelukkig niet uitgeschakeld als je slaapt dus een rookmelder kan hiermee jouw leven en dat van je gezin redden. Uit onderzoek van TNO blijkt dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers vermindert.

Lees meer ( Bron : www.veilig.nl)

Als Politie Keurmerk drager heeft ook Sleutelspecialist Delft ook melders in het assortiment.