In 1997 heeft Sleutelspecialist Delft haar deuren geopend. Het is inmiddels al 23 jaar een vertrouwd adres voor het bijmaken van sleutels. De werkplaats van het nieuw betrokken pand aan de Choorstraat 53 is uitgerust met de allernieuwste machines om deze sleutels te maken, maar dat is niet het enige! Ook het repareren en monteren van sloten en sluitsystemen, het leveren en plaatsen van kluizen en brandkasten en het leveren van graveerwerk behoren tot de  specialiteiten van Sleutelspecialist Delft.

Het team van Sleutelspecialist Delft bestaat uit Jeroen en Ciska van der Werf, Roland Vurens en Tim Verkleij. Drieëntwintig jaar geleden begon Jeroen zijn eigen bedrijf, nadat hij een jaar bij een andere slotenmaker had gewerkt. “Mijn vader was vertegenwoordiger in sleutels en sloten”, zegt Jeroen “Ik vond het geweldig als ik met hem op pad mocht langs klanten, hierdoor ben ik aangestoken en zo is het begonnen!”

Voor de winkel zocht hij een pand op een mooie plek in het centrum van Delft en vervolgens is hij aan de slag gegaan. Sleutelspecialist Delft begon met vier machines en na verloop van tijd kwam er steeds een machine bij en groeide de lengte van de toon-/werkbank. Overdag was Jeroen in de winkel aan het werk en ‘s avonds bezocht hij de klanten om sloten te repareren of te monteren. Na een jaar of vijf was de hoeveelheid werk zo enorm toegenomen, dat hij het in zijn eentje niet meer aan kon en is Roland erbij gekomen. Hij nam toen met name het buitenwerk bij de klanten aan huis over.

Het buitenwerk wordt nog steeds onder andere gedaan door Roland. De agenda is zodanig gevuld met afspraken, dat hij hier zijn dagen goed mee kan vullen. Jeroen zelf werkt meestal samen met Tim in de winkel of in de werkruimte daarachter: cilinders vullen, offertes maken, telefoon aannemen, sloten repareren enzovoorts. Tim’s werk bestaat tevens uit het programmeren van autosleutels en installeren van elektronische cilinders.

Ciska is er twee dagen in de week en verzorgt het grootste deel van het graveerwerk. “We hebben een graveermachine die voldoet aan de eisen van deze tijd. Hiermee kunnen grote oppervlaktes zorgvuldiger worden gegraveerd. Dat is makkelijk om bijvoorbeeld afbeeldingen of logo’s op naamplaten of tekstborden te graveren”, licht Jeroen toe.

In 2018 is Sleutelspecialist Delft verhuisd van de Verwersdijk naar de Choorstraat, aan de overkant van de gracht. Dit is een mooie locatie aan de rand van het oude centrum.

Sleutelspecialist Delft is de enige in sleutels en sloten gespecialiseerde zaak in Delft. Een grote deskundigheid is gewaarborgd, want al het buitenwerk wordt in eigen beheer uitgevoerd. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van speciaal gereedschap. Wanneer een slot kapot is, dan kunnen zij dat vakkundig repareren! Sleutelspecialist Delft voorziet woningen ook van extra goed hang- en sluitwerk volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit hang- en sluitwerk voldoet aan bepaalde richtlijnen, waardoor de veiligheid is gegarandeerd!

De ontwikkelingen op het gebied van sleutels staan niet stil. Bedrijven en ook particulieren kiezen tegenwoordig steeds vaker voor sleutels met sleutelcertificaat. Ook sloten die je met je telefoon, pas en/of tags kunt bedienen hebben zij in het assortiment. Sleutelspecialist Delft volgt de ontwikkelingen uiteraard op de voet, zodat de klant ook op dit gebied bediend kan worden.

Kom gerust naar onze winkel voor uw vragen en/of advies!